אודות הטיול בנחל עורבים

טיול פריחה ומים נחל עורבים –  נחל עורבים אחד הנחלים הטבעיים ברמת הגולן. מסלול ההליכה קצר יחסית פחות מ-3.3 אך אורכו איננו מעיד על דרגת הקושי. מגובה 280 מ' מעפילים עד לרום 630 מ'.

המסלול זרוע לכל אורכו בסלעי בזלת ובולדרים  בגדלים שונים וההליכה מתבצעת תוך דילוג מסלע לסלע. המצאותו של הנחל בקער רמת הגולן שעבר כארבע התפרצויות געשיות לאורך התקופות, מאפשר למטייל בעקבות השבר שחל בנחל להביט בשכבות גיאולוגיות שונות.

בתקופת החורף הנחל מושך מים בעוצמה משתנה וזו נופלת בארבעה מפלים; הגדול שבינהם נמצא בסמוך לתחילת המסלול בחלקו התחתון, שלושה נוספים בסיום המסלול בחלקו העליון של הנחל.

ההליכה בתקופת הגשמים קשה וסכנת החלקה צפוייה למטיילים, מכאן יש לתכנן את הטיול בנחל לתקופה מתאימה.

בנחל עורבים מצוייות מושבות שפני סלע רבות וניתן לראותן בעת רעייתן על עצי השיזף המצוי או במהלכה של אמבטיית שמש. הנחל משופע בפריחת רקפות, עיריות, תורמוס ההרים חוטמית זיפנית ועוד.

לאורך הנחל ניתן להבחין בכלי רכב שמצאו את דרכן מטה לערוץ כתוצאה מעיקול החד בכביש המצוי מעליו. כמו כן נגמש המשמש אנדרטת זיכרון לסמ"ל אלנתן שכטר שהתהפך עם נגמשו לאפיק הנחל בשנת 2001.

אפשרויות הטיול בנחל עורבים

את הטיול בנחל עורבים ניתן לקיים בשתי דרכים: א. בעליה ב. בירידה. שתי הדרכים הן תמונת ראי האחת של השנייה. המלצתי תמיד לטייל בעלייה; שליטה על הגוף, צמצום סכנת ההחלקה ואיבוד שיווי המשקל.

1. נחל עורבים בעלייה – ההגעה לתחילת המסלול:נסיעה על כביש מס' 959 להיכנס לקיבוץ קלע אלון ולהמשיך על דרך ציר הנפט כ-2 ק"מ עד לכניסה לנחל, שם להשאיר את כלי הרכב. לחזור בחזרה  לכביש מס' 959 לנסוע  לכיוון קיבוץ גונן כ-6 ק"מ ועד שנראה את דרך העפר המסומנת בסימון שבילים שחור מימין.

דרך העפר נוחה בחלקה ואינה עבירה לכל רכב רך. המסלול מתחיל בפיצול השבילים ס"ש אדום ושחור. הולכים עם ס"ש האדום לעבר הנחל, ההליכה במגמת עלייה מתמשכת ואורך המסלול עד ליציאה כ-3.3 ק"מ.

פרטים אודות הטיול

ציוד נדרש

ניווט באמצעות וייז

ניווט באמצעות גוגל מפות